keskiviikko 23. joulukuuta 2015

TUTORIAL: Helpot kiharat Jouluaatoksi?




Tuntuuko siltä, että olisi kiva hieman laittautua joulupöytää varten? 
Nyt oppilaamme esittelevät sinulle helpon tavan kihartaa hiukset kotona ja näin 
virittäytyä mukavaan joulutunnelmaan :)


Tuotteet jotka tarvitset: 
-Lämpösuoja (suojaamaan hiusta kuumalta raudalta)
-Lakka (viimeistelyyn)
-Kiharrin (kiharoiden tekoon)
-Klipsu (helpottamaan jaotusten tekoa)
-Hiuspuuteri (helpottaa tupeerauksen tekoa)
-Kampa (tupeeraukseen)
-Harja (kiharoiden auki harjaamiseen)


Meinaako hiuksesi kihartua huonosti? 
Kokeile suihkauttaa kevyt lakka kiharettavan osion päälle ennen kiharmista jolloin hiuksessa on pohjalla lämpösuoja ja lakka. (Lakka suihkaus kannattaa tehdä juuri muutama sekuntti ennen itse osion kihartamista eli lakan joudut suihkauttamaan jokaisen kiharrettavan osion kohdalla erikseen, mutta se monesti auttaa ja tekee kiharasta vieläkin kestävämmän!).



Aloita suihkuttamalla koko hiuksiin kunnolla lämpösuoja. Harjaamalla hiukset sen jälkeen pidät huolen, että lämpösuoja on levyttynyt tasaisesti koko hiuksiin jonka jälkeen voit aloittaa kihartamisen.


Tee jaoitukset. Kiharra hiukset kolmessa vaakaosiossa ja pidä kiharrettavat osiot noin kahden sormen paksuisina ja käännä kiharretava osio aina taaksepäin teit sitten vasenta tai oikeaa puolta. Kihartaminen aloitetaan alhaalta ylöspäin edeten. 


Kiharra osiot niin, että samanpuolen kiharat menevät samaan suuntaan, silloin pintaan muodostuu kaunis aaltoileva pinta. Kuvassa kiharretaan oikea ja vasenpuoli taaksepäin käännettynä eli kihara lähtee kasvoista pois päin.

Kuvassa ensimmäinen kerros valmiiina.

Toinen osio..

Kun kokopää on kiharrettu anna osioiden rauhassa jäähtyä jolloin kiharasta tulee kestävämpi. Kun osiot ovat kunnolla jäähtyneet suihkauta kevyt lakka pintaan ja hiustyveen hiuspuuteria kauttaaltaan helpottamaan tupeerauksen tekoa.


Sitten aloita tupeeraaminen yläosoista edeten alaspäin. Tee tupeeraus vain tyviosaan jottei latva lähde pörhentymään liikaa.


Tupeerauksen jälkeen on aukikampauksen vuoro. Tähän suositellaan leveää "aukikampaus" harjaa. Voit aloittaa vedon melkein tyvestä lähtie ja kevyesti aukaiset kiharat harjalla. Kun kihara aukeaa voit hieman nostaa sormin hiuksia tyvestä jolloin kiharat asettuvat ja löytävät oman paikkansa. Harjalla voit myös hieman "hakea" kiharoiden muotoa joka alkaa heti muodostumaan.


Lopuksi suihkaus lakkaa !



Lisää oppilaiden toteuttamia hiustutorialeja on tulossa heti ensi viikolla! Voit poimia 
niistä itsellesi inspiraatiota vaikkapa uuden vuoden juhlintaan! ;)


Mukavaa Joulua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti